המדריך המלא לאביזרים והתאמות לטריינר
״סביבת העבודה״ של הטריינר היא חלק קריטי מאד בחוויה הכוללת בכל אימון, המדריך הבא יציג מספר פתרונות (חלקם הכרחיים) שישדרגו לכם את האימון.
קישוריות
כיום רב ה- ״טריינרים החכמים״ יודעים לשדר בטכנולוגיית בלוטות׳ (BT 4.0\BT SMART) ו Ant+. הטריינרים משדרים את נתוני המהירות/וואטים/קאדאנס וההתקן המריץ את האפליקציה השולטת בטריינר, בדמות טאבלט/מחשב/סמארטפון, קולט את הנתונים, מעבד אותם ומציג אותם על המסך וברב המקרים גם שולט בחזרה בטריינר.
שתי שיטות השידור יכולות להיקלט בהתקנים במספר אופנים שונים, להלן האביזרים שתצטרכו על מנץ לתמוך בכל אחת מהן-
בלוטות'
- טאבלט/סמארטפון (IOS ו- Android) - יתמכו בבלוטות׳ ללא כל אביזרים נוספים.
- מחשבי MAC - יתמכו בבלוטות׳ סמארט אם המחשב החל מאמצע 2011.
- מחשבי PC - רב המחשבים שרצים על Windows לא תומכים בבלוטות׳ סמארט ולכן יש לבדוק באופן ספציפי לגבי כל מחשב.
Ant+
- טאבלט/סמראטפון Android – בחלק מהמכשירים קיים שבב Ant+ אך אינו נתמך בכל הגרסאות, ניתן לבדוק האם המכשיר שלכם נתמך באתר הבא.
- אייפון/אייפד - קיים פתרון מורכב ויקר מאד בדמות מתאמים מיוחדים - האחד מ- Lightning ל- Ant+ כאשר יש לחבר אליו סטיק של Ant+. זהו הפתרון הפחות מומלץ מכולם.
- מחשבי MAC/PC - יש לחבר סטיק Dongle מיוחד של Ant+ על מנת לקלוט את תשדורת הטריינר.
*במידה ובחרתם בשיטת השידור של Ant+ אנחנו ממליצים לקנות כבל מאריך של USB2 באורך של 2-3 מטר מחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתכם.
קיימים כיום התקנים רבים בבית שמשדרים על תדר זהה לטריינר ולכן קיימות הפרעות באוויר שעלולות לשבש את הקליטה. המאריך מקרב את סטיק ה- Ant+ למנוע הטריינר ומשפר את הקליטה.
אנטנת Ant+ של Tacx הקולטת את השידור מהטריינר
מתאם ציר
ניתן לרכוב על הטריינר עם אופני שטח/אופני כביש עם בלמי דיסק, הכול אפשרי רק תצטרכו להשתמש בציר ייעודי ולא בציר הסטנדרטי המגיע עם הטריינר. עבור חלק מהטריינרים תאלצו לרכוש את הציר בנפרד. הציר הנפוץ ביותר לאופני שטח הוא ציר ה 12 מ״מ, עדיף תמיד ליידע את המוכר לפני הקנייה כדי לוודא שאכן קיים פתרון לאופניים שלכם.
סטנד לטאבלט/מחשב/סמארטפון
כיום כולנו רוכבים עם אפליקציות ותמיד נרצה לראות את המסך מול העיניים. ישנם פתרונות רבים, החל משולחנות ייעודיים ללפטופ שיתאימו לטריינר ויאפשרו גישה נוחה למקלדת ועד לסטנדים מיוחדים שיחזיקו את הטאבלט או הסמארטפון מול העיניים. סטנד מסוג זה הוא בגדר חובה והיתרון העיקרי שלו הוא המרחק מכם ומהזיעה שעפה לכיוונים שונים (המכשיר נשאר מוגן), כמו כן המיקום במצב נוח המאפשר רכיבה נעימה לאורך זמן.
מזרן כושר/מזרן ייעודי
אומנם השימוש המקורי של המזרן הוא הגנה על סביבת הטריינר מפני זיעה ומניעת פיזורה אך יש לו ייעוד נוסף ולא פחות חשוב - בידוד מהרצפה. לאילו מכם הגרים בדירה ולא בבית פרטי ומבצעים את האימונים בשעות די קיצוניות ואתם לא מעוניינים לעצבן את ציפורה השכנה ב- 05:00 בבוקר או את יחזקאל השכן ב- 23:00 בערב, העמידו את בסיס הטריינר על השטיח וכך תצליחו לפזר את הרעש בצורה משמעותית ולהוריד ואת ״העברת הרעש״ מחדר לחדר.
מזרן ייעודי לטריינר של CycleOps ליציבות ושיכוך רעשים
יתרון נוסף של המזרן הוא יציבות נוספת המתווספת לטריינר, אם אתם נמצאים על רצפה חלקה זה יכול לפתור לכם הרבה החלקות מציקות.
סמרטוט
בנוסף למזרן מומלץ למקם סמרטוט מתחת לקראנק על מנת שהזיעה לא תתפזר על השטיח ומטלת הניקיון תהיה קלה יותר.
מאוורר
בקיץ הישראלי ובאימוני טריינר בפרט הוא מוצר חובה, גם אם אתם מתאמנים עם מזגן המאורר דואג לשמור על פיזור ותנועה של האוויר ומשפיע מאד על יעילות האימון שמוכח כפחות יעיל כאשר אתם סובלים מחום נוראי. תגלו שמאורר רגיל לא תמיד יספיק ואנו ממליצים להתאבזר במאורר גדול יותר מהסטנדרט לכיוון ה 18׳, 20׳ אינצ׳. אמנם לרב הוא מעט רועש יותר מהרגיל, אך במהלך האימון התחושה תהיה שונה לגמרי.
מגבת
אביזר חובה נוסף שתמיד ממוקם על כידון האופניים כדי להגן על החלקים הקריטיים מפני זיעה ועל מנת לנגב קצת את הפנים באינטרוולים הקשים כדי להצליח לראות משהו :-).
מגן זיעה
כיסוי מיוחד הנמתח מהאוכף עד לכידון המיועד להגן על האופניים מזיעה. חשוב להבין שזיעה היא האויב הגדול ביותר על הטריינר ולאחר מספר רב של אימונים עלולה לגרום לקורוזיה רצינית מאד וחלודה על חלקים מסוימים במערכת. אין באמת פתרונות הרמטיים אבל כן קיימים פתרונות שירחיקו את הבעיות לזמן רב יותר. קיימים סוגים שונים של כיסויים כאשר הנפוץ מכולם הוא הכיסוי של Tacx הכולל מגן מיוחד שניתן למקם בתוכו את הסמראטפון.
כיסוי נגד זיעה לטריינר מבית Tacx (עם מקום לסמראטפון)
מסך מחשב/טלוויזיה (27 אינצ׳ ומעלה)
ישנן אפליקציות המגיעות עם גרפיקה מאד מרשימה והחוויה נראית שונה לגמרי על המסך הגדול. בעיקר הרבה יותר מציאותית. למי שברשותו מאיצים גרפיים שונים יקבל חוויה אדירה באפליקציות גרפיות כגון Zwift.
מקלדת ועכבר
לרוכבים עם אפליקציות אשר מתממשקות למחשב, תגלו אפשרויות רבות ומעניינות שניתן לבצע באמצעות המקלדת בזמן הרכיבה כגון מחוות שונות בזוויפט, נפנוף לרוכבים אחרים, השתתפות בצ׳אט בזמן הרכיבה או שימוש בקיצורי דרך של המקלדת כדי להפעיל מצבים שונים של הטריינר. בהמשך לנאמר על הסטדנים השונים (בסעיף 3), ניתן למקם את המקלדת על מעמד מיוחד המאפשר גישה קלה בזמן הרכיבה במיוחד באפליקציות סוציאליות כגון זוויפט בה לעיתים נדרשים להחליט לאיזה כיוון פונים או אם רוצים לצ׳טט עם חבר.
אוזניות
השתמשו באוזניות אלחוטיות (בלוטות׳) בזמן האימון, כך תוכלו לראות טלוויזיה ולשמוע מוזיקה בכיף מבלי להעיר את יתר תושבי הבית. אנו ממליצים על אוזניות ספורט או כאלה העמידות למים כדי שלא יתקלקלו מהזיעה כבר לאחר השימוש הראשון.
נעלי רכיבה
לאילו מכם שמרבים לרכב על הטריינר שווה לשקול רכישת זוג ייעודי. הזיעה עלולה לפגוע לא מעט בנעל (גם קוסמטית וגם ברמת הבלאי) וייתכן שמשטרת האופנה תעצור אתכם על הכביש :-). בכל מקרה, זכרו למקם את הקליטים באותה צורה כמו בזוג שאתו אתם רוכבים בחוץ.
בקבוקי מים
באימונים שמגיעים עד לשעה וחצי הקפידו להחזיק בקרבתכם לפחות 2 בקבוקי מים (750 מל׳). באימון על הטריינר תאבדו הרבה יותר נוזלים מאשר בחוץ וכנראה גם תשתו יותר. אין דבר יותר מבאס מלקום מהטריינר באמצע האימון כדי ללכת ולהביא עוד מים, לכן התכוננו מראש.
ביב רכיבה
קיימת תפיסה מוטעית אצל רוכבים רבים על פיה ברכיבה בבית ניתן לרכב עם ביב ישן או מרופט ושחבל לבזבז את הביגוד האיכותי על הטריינר. הרכיבה על הטריינר סטטית מאד, אין את העליות והירידות האמתיות המפזרות את הלחץ מהאוכף לנקודות שונות בגוף, לכן נוצר לחץ רב יותר ברכיבה על טריינר לעומת רכיבה בחוץ. אנו ממליצים להשתמש בביב עם ריפוד איכותי שבוודאות יאריך את השהייה שלכם ואת החוויה על הטריינר.
רבים מאתנו שרוכבים על הטריינר עושים זאת מחוסר זמן ורוצים לצמצם את הלוגיסטיקה שמסביב.
אם אתם יודעים שתרכבו למחרת, הכינו את כל הדברים הנ״ל ערב מראש ואת הביב והמגבת תמקמו על אוכף האופניים.
הדבר היחיד שיישאר לכם לעשות כשתקומו בבוקר או כשתחזרו מהעבודה יהיה ללבוש את ביגוד הרכיבה הנמצא על האופניים ולהתחיל את האימון.
צריכים להצטייד?
כל האביזרים לטריינר וחלל האימונים שלך כאן >>>